Nu har hösten kommit

Nu är den här sommaren över och hösten har gjort sitt intåg. Det har varit en bra sommar. Trevliga gäster i huset och vi har hunnit med det som skulle göras. Nu är det skönt att det har lugnat ner sig lite och vi har börjat ta tag i lite olika byggprojekt. Först och främst är det vår gårdsstyckeri som förhoppningsvis också ska bli ett gårdsslakteri som ska byggas. Vi vill att alla våra djur ska kunna slaktas här på gården i framtiden och att vi slipper skicka i väg dem till något slakteri tiotals mil bort för att få avsluta sitt liv i okända händer. 

Vi håller också på att färdigställa mjölkrummet så att vi snart kan skaffa en ko till och kunna få lite egen mjölk.   

Vi har också haft en träff med turistbyrån för att få lite tips och hjälp att marknadsföra oss lite bättre för att få lite mer spridning på våra aktiviteter över hela året. Vi ska ta fram lite olika paktet som vi kan erbjuda, så som weekend-och dagpaket för barnfamiljer med djur och bondgårdstema, ponnyridning och tur-med-häst-och-vagn, slädturer och andra vinteraktiviteter osv. Kanske vi kan ha någon ulldag, med tovning, skinberedning osv. Vi är hemskt tacksama om ni har några förslag på aktiviteter som kan vara intressanta att vi ordnar. Eftersom vi fick tacka nej till så hemskt många i sommrars har vi också funderat på att göra i ordning huset för att kunna ta emot två familjer samtidigt. Hör gärna av er om vad ni tycker om detta förslag. Det kunde kanske vara trevligt för barnen med lite fler kompisar att leka med. Det kanske är lättare för oss att ordna lite fler aktiviteter också, om ni är lite fler samtidigt, så som längre tur med hästarna, grillkvällar, tovningsdag, blomstervandrignar, guidade turer, fotboll,brännboll, timmring...  mmmmm


Annars är allt bara lungt här på gården. Vi har väl fått lite väl mycket regn det sista. En natt fick vi närmare 50 mm. Det hade forsat in i stallet och vägen upp till Tolarp hade nästan regnat bort. Vi har inte mejat säden än och väntar på att det ska torka upp lite så att vi kommer i med självbindaren utan att sjunka. Hästarna är runda och feta och har redan börjat lägga på lite vinterpäls. Farina var ju på premiering för stamboksförning och hon fick 42 p och gick först i ring. Fatta vilken donna! Men det visste ja ju redan. Vår unghingst Rafir är också otroligt fin och vi tror riktigt mycke på att han blir godkänd.

Nu är kaffet slut så det är väl bäst jag ger mig ut och skyfflar grus igen.

Ha de gött alla monsterdiggare.


...och snälla kom gärna med lite tips och idéer på aktiviterer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0